Siirry sisältöön

Terveyskampuksen verkostosta osaamista ja palveluja yritysten tarpeisiin

Tunnetko Terveyskampuksen? Tiedätkö, millaisia palveluita korkeakoulut, hyvinvointialue ja Turku Science Park yrityksille tarjoavat?

Turun alueen terveysalan huippuosaaminen on koottu Terveyskampus Turku -verkostoksi. Kampus kokoaa yhteen lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan sekä terveysteknologian tutkimus- ja kehittämistoiminnan palvelut – ja tarjoaa nämä yhdeltä tarjottimelta yritysyhteistyöhön uusien ratkaisujen kehittämiseksi.

Terveyskampuksen toiminnassa on mukana laaja joukko eri alojen asiantuntijoita. Vuoden 2022 aikana kampuksen eri tapahtumat saavuttivat yli 700 osallistujaa. Myös uudet nettisivut avattiin vuoden alussa ja niiden toivotaan esittelevän kampuksen palveluita entistä paremmin. Yrityksille tarjottavia palveluita kampuksella on edistetty Terveysalan tutkimus- ja kehityspalvelun TERTTU toimesta, joka on ollut toiminnassa parin vuoden ajan. Health Hub Finland puolestaan tarjoaa konkreettista arviointitukea terveysdataa kehittäville yrityksille. Taloudellista avustusta korkeakouluyhteistyöhön on mahdollista hakea Turun kaupungin mahdollistaman TKI-setelin avulla.

TERTTU-palvelu yhdistää yrityksen oikeaan yhteistyötahoon

TERTTU on yrityksille tarkoitettu yhteydenottokanava ja ovi tutkimus- ja kehitysmahdollisuuksiin kampuksen organisaatioissa. TERTTU:n kautta yritys voi ottaa yhteyttä joko sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse. Taustalta tavoittaa laajasti kampuksen toimijoita, kuten esimerkiksi liikunta- ja toimintakykylaboratorio Liilab:n palvelut, Flavoria® ruokaketjun tai tautimallinnuskeskuksen tutkimusmahdollisuudet. Yhteydenotto ja yhteiskehitettäväksi esitetyn ratkaisun ensivaiheen arviointi on yrityksille aina ilmainen.

HealthHub Finland tukee digitaalisessa kehityksessä

Terveyskampuksen kärkihanke saavutti uuden statuksen vuoden 2022 loppupuolella, kun eurooppalainen digitaalinen innovaatiohubi, HealthHub Finland, aloitti toiminnan. Kyseessä on kahdeksan suomalaisen toimijan (TScP, FINBB, Varha, Business Oulu, Oulun Yliopisto, Kuopio Health, KAMK & Business Tampere) muodostama verkosto, joka tukee julkisia organisaatioita ja yrityksiä digitaalisen kehityksen haasteissa ja pyrkii kehittämään terveysdataan perustuvaa uudenlaista liiketoimintaa.  Verkostosta yritykset tavoittavat asiantuntijoita kansallisesti ja kansainvälisesti EU:n alueella ja voivat saada tarvittavaa koulutusta, verkostoitua tai hakea apua investointien löytymiseksi. Verkosto tarjoaa mahdollisuuden yrityksille testata omaa ratkaisua erityyppisissä ympäristöissä ja saada tähän asiantuntijapalautetta.

TKI-seteli toimii porkkanana yhteistyöhön

Terveyskampuksella tehdään yhteistyötä myös Teknologiakampuksen kanssa, jolloin olemme tietoisia toistemme tapahtumista ja ajankohtaisista hankkeista. Teknologiakampus ja Turun kaupunki ovat vuoden alusta avanneet yrityksille uudenlaisen TKI-palvelun, jonka tavoitteena on lisätä korkeakoulujen osaamista pk yrityksissä. TKI-palvelu tarjoaa yrityksille myös mahdollisuuden hakea 5000 € arvoista TKI-seteliä. Setelin avulla yritys voi hankkia alueen korkeakouluista (Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan Novia) osaamista analyysien tekemiseen, tukea hankehakemusten laadintaan, apua erilaisiin selvitystöihin tai teettää opinnäytetyön.  Setelillä voi kattaa korkeintaan 50 % korkeakoululta ostettavan hankkeen hinnasta. TKI-seteli on kohdennettu laajasti teknologian eri aloille tarjoten mahdollisuuksia myös terveysteknologian pk-yrityksille. Haku on käynnissä nyt ja seteleitä on mahdollista hakea vuoteen 2027 saakka.

Yhteistyö on Terveyskampuksen keskeinen arvo – sen mukaisesti toivomme myös yritysten ottavan matalalla kynnyksellä yhteyttä. Tavataan yhteistyön merkeissä!

 

KIRJOITTAJAT:

Eriikka Siirala, toiminnanjohtaja, Terveyskampus Turku

Mira Lehti, koordinaattori, Terveyskampus Turku