Siirry sisältöön

Terveyskampuksen testialustoista löytyy monialaista huippuosaamista

Mitä saadaan, kun yhdistetään Turun yliopiston Paavo Nurmi -keskuksen ja Flavoria-tutkimusalustan sekä Turun ammattikorkeakoulun Liikuntalaboratorion ja Terveysteknologian laboratorioiden palvelut? Ainutkertainen huippuosaamisen ja arviointi- ja mittausmenettelyjen yhdistelmä liikunta- ja ruokatuotteita kehittävien yritysten tueksi.

  • Turun alueella on ainutlaatuiset laboratoriot, joissa on ennen toimittu erillään. Nyt niiden palveluista kootaan yhtenäinen testialusta, joka tukee liikuntaan ja/tai ruokaan liittyvien palvelukokonaisuuksien kehittämisessä. Tällainen monialainen yhdistelmä on Suomessa ainutkertainen, Turun ammattikorkeakoulun johtava yliopettaja Ursula Hyrkkänen

Terveyskampuksen useiden toimijoiden yhteistyöhankkeessa yhtenä tärkeimpänä pilarina pidetään yhteistyötä testialustojen ja yritysten välillä. Sitä lähdettiin rakentamaan työpajahengessä.

  • Toivon, että yrittäjät saisivat täältä ideoita siitä, mitä voisimme jatkossa tehdä yhdessä, erikoistutkija Ella Koivuniemi Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksesta täsmentää.
  • Ideoiden lisäksi on tärkeää myös luoda kontakteja tulevaa ajatellen, hän lisää.

Medisiina D:n Aistikattilassa järjestettyyn työpajaan osallistui useita liikuntaan ja/tai ruokaan keskittyneitä yrittäjiä. Yksi heistä oli suomalaiseen härkäpapuun erikoistunut elintarvike- ja maatalousalan yrittäjä Juha-Pekka Aikola.

  • Viljelytän ja jatkojalostan härkäpapua elintarvikkeiksi. Liikunta ja ruoka -testialustapalvelujen työpajasta haen tuotekehitykseni terävöittämistä ja sitä, mikä seuraava kehittämäni tuote voisi olla, Aikola kertoo.

Tulevaisuuden kuvioita mietti myös psykoterapeutti ja HouseOfTherapy:n toimitusjohtaja Elina Rehmonen.

  • Kaikki työpajaan saapuneet yrittäjät edustavat holistisia toimijoita, ja ymmärrämme liikunnan, ruuan sekä hyvinvoinnin yhteyden. Minua kiinnostaa ensisijaisesti mielenterveys ja toivon saavani täältä ideoita ja yhteistyökuvioita konseptin laajentamiseksi, intensiivisiä psykoterapiajaksoja tuottava yrittäjä kertoo.

Alustan toimintatapoja on tarkoitus pilotoida tulevana syksynä työpajassa syntyneiden ideoiden ja ajatusten pohjalta.

Teksti: Sara Koivula
Kuvat: Vesa-Matti Väärä