Siirry sisältöön

Open Access -guiden för hälsovetenskaper kom till som ett Health Campus samarbete

Biblioteken vid Health Campus Turku har tillsammans sammanställt en Open Access -guide som fritt får användas av alla intresserade; allmänheten, lärare, forskare och studerande. Det är viktigt att guiden syns och används bland campusmedborgarna som ett verktyg i arbetet och studierna. I guiden presenteras olika open access källor inom hälsovårdssektorn som fritt kan användas av vem som helst på nätet. I guiden finns information om hälsovetenskaper och teknik samt länkar till öppna resurser, t.ex. böcker, artiklar och rapporter. Guiden förklarar också begreppet open access och ger tips på viktiga informationssökningsstrategier.

Open Access -guiden fick sin början när man i Health Campus utbildningskorg började diskutera vad konkret medlemsorganisationerna kunde göra i samarbete så att alla medlemmar kunde dra nytta av Health Campus. Ett av målen för samarbetet inom Health Campus var att kartlägga möjligheter att sammanslå resurser och delge information mellan organisationerna.

Open Access -guiden är ett bra exempel på detta samarbete mellan organisationerna och den fördel som samarbete ger. Det har varit ett digert arbete att sammanställa guiden men arbetet har också varit motiverande och inspirerande för det egna personliga arbetet.

Guiden är placerad på Åbo universitets plattform för Libguides och samma arbetsgrupp som gjorde guiden uppdaterar den årligen. https://utuguides.fi/healthcampus

Guiden kan finnas också på Hälsocampus Åbo webbsida.

Mer information

Taina Nordgren
Hälsocampus Åbo
Koordinator
taina.nordgren(at)turkuamk.fi
+358 40 355 0421