Siirry sisältöön

Terveyskampuksen kesäkirje 2021

Terveyskampuksen kesäkirjeen myötä haluamme kiittää kaikkia Terveyskampuslaisia yhteistyöstä
ja hienoista saavutuksista kevään osalta ja toivottaa kaikille aurinkoista kesää!
Paljon olemme saaneet aikaan. Tästä on hyvä syksyllä jatkaa.
Lämpimät kiitokset myös johtoryhmän puolesta.
Kesäterveisin kehittämisjohtaja Leena Setälä

Kevään 2021 yhteisiä saavutuksia:

  • Terveyskampus Turun uuden strategian (2021–2025) jalkauttaminen jäsenorganisaatiossa oli alkuvuoden viestinnän ja toiminnan keskiössä.
  • Turun tapa tehdä yhteistyötä kampusmallin kautta verkostoituen näkyi TS:n aliokirjoituksessa 26.1.2021 (Vesa Taatila, rehtori-toimitusjohtaja, Turun AMK).
  • Helmikuussa 2021 Terveyskampuksen toimijoista koottu ryhmä osallistui Karvin sote-alan korkeakoulutuksen arviointihaastatteluun, jonka fokus oli harjoittelukäytännöissä ja työelämäyhteistyössä.  Valmis arviointiraportti löytyy täältä.
  • HCT 2.0 -hanke piti kick-off-webinaarin huhtikuussa. Työpaketit esittäytyivät ja hankkeen yhteisiä tavoitteita ja odotuksia käytiin läpi työpajoissa. Huhtikuussa ÅU julkaisi näyttävän jutun hankkeesta otsikolla: Hälsocampus Åbo 2.0 ska forska ring barnmotion.  Myös Varsinais-Suomen Kumppanuusfoorumin sivuilla julkaistiin hankkeesta uutinen.
  • Terveyskampuksen yhteinen tutkimus-, kehittämis- ja testauspalvelu TERTTU oli huhtikuussa esillä TS:n aliokirjoituksena. Terttu osallistui myös Turun yliopiston Intoa!-yrittäjyystekokilpailuun ja menestystä riitti finaaliin ja kunniamainintaan saakka. Tertun kautta on tullut kesäkuuhun mennessä yhteensä 19 yhteydenottoa, joista kuusi on edennyt kehitykseen.
  • Turun kolme kampusta (Terveys-, Teknologia- ja Kulttuuri-) esittäytyivät Turun yliopiston Kohtauspaikka-lähetyksessä.
  • Terveyskampus järjesti Kestävä kehitys laboratorioissa -webinaarin 21.5. Ilmoittautuneita oli noin 70 ja osallistujia runsas 50.
  • Terveyskampus on ollut aktiivisesti mukana Varsinais-Suomen liiton ennakointityössä: Lääkekehitys- ja terveysteknologia- sekä sote- ja hyvinvointityöryhmissä.
  • Lasten ja nuorten liikunnan osaamiskeskuksen perustamisen aiesopimus allekirjoitettiin kesäkuun alussa, osapuolina Turun yliopisto, Turun AMK, Turun kaupunki, VSSHP ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto.
  • Terveyskampuksen kirjastojen edustajat ovat luoneet Terveyskampukselle open access -oppaan, joka saatiin valmiiksi kesäkuun alussa. Oppaan julkaisu, tiedottaminen ja linkitys Terveyskampuksen nettisivuille tapahtuu kesän ja syksyn aikana.
  • Euroopan bioteknologiateollisuuteen pohjautuva verkkojulkaisu valitsi Terveyskampuksella toimivan SPARK Finland ohjelman 25 merkittävimmän eurooppalaisen bioteknologia-alan yrityshautomon ja -ohjelman listalle. Listattujen joukossa SPARK on nuori toimija, jonka toiminta perustuu kevyeen verkostomaiseen organisaatioon.

Terveyskampuksen osapuolien huimia saavutuksia on enemmänkin, esim. InFlames– ja InVest-lippulaivahankkeet, Privasa -hanke sekä VSSHP:n hieno työ tutkimuksen ja innovaatioiden edistämiseksi sekä potilasturvallisuuden ja palvelujen jatkuvuuden takaamiseksi vaikeassa koronatilanteessa. Jatketaan näiden ja muiden saavutusten liputtamista Terveyskampuksen nimen alla! Kampusta ei olisi ilman kampuksen asiantuntija- ja opiskelijayhteisöä. Rakennamme yhteistyöllämme osaamista, joka houkuttelee Turun seudulle investointeja ja elinvoimaa, esimerkkinä Bayerin suurinvestointi uuteen lääketehtaaseen.

Kiitos vielä kerran Terveyskampuksen asiantuntijoille ja opiskelijoille hienosta keväästä.

Johtoryhmän ja kehittämisjohtajan puolesta,

Taina Nordgren
koordinaattori, Terveyskampus Turku, 
+358 40 355 0421 , taina.nordgren(at)turkuamk.fi