Siirry sisältöön

Terveystieteisiin keskittyvä Open Access -opas syntyi Terveyskampus-yhteistyönä

Terveyskampus Turun kirjastot ovat koonneet yhteistyössä terveysalan Open Access -oppaan, joka on vapaasti kaikkien terveyskampuksen kampuskansalaisten hyödynnettävissä opettajista ja tutkijoista opiskelijoihin. On tärkeää, että opas löytää tiensä mahdollisimman laajasti kampuskansalaisten arkeen ja työhön, ja että opasta käytetään aktiivisesti työn ja opiskelun työkaluna. Oppaassa esitellään laajasti erilaisia terveysalan Open Access -lähteitä, jotka ovat kenen tahansa käytettävissä verkossa. Oppaasta löytyy tietoa terveystieteistä ja tekniikasta sekä linkkejä avoimiin aineistoihin, esim. kirjoihin, artikkeleihin ja raportteihin. Opas avaa myös Open Access -käsitettä ja esittelee tärkeitä tiedonhakuvinkkejä.

Open Access -opas sai alkunsa, kun Terveyskampuksen koulutuskorissa mietittiin, mitä konkreettista kampuksen jäsenorganisaatioiden yhteistyönä voitaisiin tehdä, josta olisi aidosti hyötyä kampuskansalaisten arjessa.

Terveyskampuksen yhteistyön yhtenä tavoitteena on löytää keinoja yhdistää resursseja ja jakaa tietoa organisaatioiden kesken kaikkien hyödynnettäväksi. Open Access -opas on hieno esimerkki tästä yhteistyöstä ja hyödyistä, joita yhteistyöllä voimme terveyskampuksen sisällä saavuttaa. Oppaan kokoaminen on ollut suuren työn takana, mutta yhteistyö on nähty motivoivana ja innostavana myös oman työn kannalta.

Opas koottiin Turun yliopiston kirjaston Libguides-alustalle ja sama työryhmä päivittää sitä vuosittain: https://utuguides.fi/healthcampus 

Opas löytyy myös Terveyskampus Turun nettisivuilta.

 

Lisätietoja

Taina Nordgren
Terveyskampus Turku
Koordinaattori
taina.nordgren(at)turkuamk.fi
+358 40 355 0421