Siirry sisältöön

Tietoisku Terveyskampus Turun TERTTU-palvelusta 3.12.2020

Tietoisku Terveyskampus Turun TERTTU-palvelusta 3.12.2020

Katso tietoiskun tallenne

Tiedote (julkaistu 26.11.2020)

Tunnetko TERTTU-palvelun? Kuuntele Terveyskampus Turun tiivis tietoisku 3.12. klo 12.00! Tietoiskussa kerromme, miten tutkimus-, kehitys- ja testauspalvelu TERTTU edistää terveysalan tuotekehitystä ja innovaatioita Varsinais-Suomessa, ja miten palvelu hyödyttää Terveyskampuksen tutkijoita, opettajia ja muita asiantuntijoita.

Kesäkuussa toimintansa aloittanut Terveyskampus Turun tutkimus-, kehitys- ja testauspalvelu TERTTU yhdistää terveysalan testialustapalvelut Turussa. TERTTU-palvelu tarjoaa yhteiskehittämisen mahdollisuuden terveysalan ammattilaisten kanssa terveysteknologian, elintarvikealan, diagnostiikan, lääke- ja laitekehityksen tai palvelukehityksen aloilla.

Tiiviissä tietoiskussa TERTTU-palvelu esitellään pähkinänkuoressa, jotta tieto leviää myös Terveyskampuksen sisällä. TERTTU-palvelussa yritysten aloitteet ohjataan yhteiseen yhteydenottokanavaan. Palvelun idea on helpottaa yritysten selvitystyötä sekä nopeuttaa uusien tuotteiden tai innovaatioiden tutkimusta ja tuotekehitystä.

– Yrityksen ei tarvitse tuntea ennalta sairaalan tai korkeakoulujen organisaatiorakenteita, vaan TERTTU-palvelu kartoittaa yrityksen tarpeisiin soveltuvat palvelut, kertoo Tyksin innovaatioagentti Eriikka Siirala.

TERTTU-palvelun työryhmä arvioi järjestelmään jätetyn yhteydenoton, pyytää mahdollisesti lisäselvitystä lähettäjältä ja välittää yhteistyöaloitteet kampuksella eteenpäin testialustalle tai tutkimusryhmälle, jolla on tahto lähteä yhdessä kehittämään ehdotettua ratkaisua.

Kun puhumme testialustoista, voi monella herätä kysymys, mistä oikein onkaan kyse. TERTTU-tietoiskussa Mari Norrdal Turun yliopistosta kertoo esimerkkinä, mitä yhteistyö yritysten kanssa merkitsee Flavorian toiminnassa.

– Tietoiskussa avaamme, mitä yhteiskehittäminen käytännössä tarkoittaa. Kyse voi olla esimerkiksi yrityksen kanssa toteutettavasta tutkimuksesta, uuden teknologian testaamisesta sairaalaympäristössä tai mittauksista laboratorio-olosuhteissa, kertoo Elina Kontio, Turun ammattikorkeakoulun Health Tech Lab -testialustan johtaja.

Lisätiedot

Terveyskampus Turun tutkimus-, kehitys- ja testauspalvelu TERTTU

TERTTU-palvelun yhteydenottolomake: https://innovations.healthcampusturku.fi/

TERTTU-palvelussa ja Terveyskampus Turku -yhteistyöverkostossa ovat mukana Turun ammattikorkeakoulu, Turku Science Park, Turun yliopisto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Yrkeshögskolan Novia ja Åbo Akademi. Yritysten yhteydenottoihin liittyvää TERTTU-palvelua kehitetään vuosien 2019-2021 aikana EAKR-rahoitteisessa Terveysalan välittäjäalusta (Terva) -hankkeessa.