Siirry sisältöön

Sairaala-alueen Medisiina D-rakennus avaa salaisuutensa

Turun sairaala-alueella, uuden Majakkasairaalan kupeessa sijaitseva Medisiina D-rakennus avaa ovensa kiinnostuneille tiistaina 3.5.2022. Avointen ovien päivänä yleisöllä on vapaa pääsy terveysalan uusinta tekniikkaa käyttävän synergiarakennuksen tutkimus-, simulaatio- ja opetustiloihin. Medisiina D toimii monipuolisena palvelu- ja innovaatioympäristönä niin yrityksille ja yhteisöille, tutkimusryhmille, tutkijoille kuin opiskelijoille, asiakkaille ja potilaillekin.

Ovensa avaa Health Tech Lab ja Turku Game Lab/FIT Turku – osaamiskeskus, jossa voi tutustua biomittareihin, Flavoria®, Aistikattila® ja AISTILA®, joissa tutkitaan ruokaa, LiiLab-liikuntalaboratorio, Bioanalytiikan palvelulaboratorio, potilassimulaattoreita sisältävä SimuCenter, suun terveydenhuollon koulutustila StuDental ja kliinisten taitojen opetustila.

Aistikattilassa voivat vierailijat nauttia päiväkahvit moniaistiympäristössä tai testata omaa makuaistiaan AISTILA®-testisetillä. Mikäli terveysalan opiskelu kiinnostaa, SimuCenterissä on mahdollista nähdä läheltä, miten simulaattorinuken hätätilanteeseen reagoidaan oikeaoppisesti.

Bioanalytiikan laboratoriossa vierailija voi antaa verinäytteen verensokeriarvon mittaukseen ja sitten seurata, mitä verinäytteelle tapahtuu näytteenoton jälkeen. Myös omien keuhkojen ja sydämen toimintaa voi mitata EKG:llä ja spirometrillä tai kurkistaa mikroskooppiin ja katsoa läheltä erilaisten solujen toimintaa.

Suun terveyden palveluita esitellään StuDentalissa, eli suuhygienistiopiskelijoiden koulutustiloissa. Siellä pääsee myös katsomaan suuhun asennettavaa kameraa, jonka avulla voidaan tutkia suun ja hampaiden terveyttä. Samalla voi kysyä tarkemmin, mikäli suun terveyteen liittyvät asiat askarruttavat.

Medisiina D on Turun yliopiston, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Turun ammattikorkeakoulun ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen synergiarakennus, jonka tiloissa toimii 1 400 opiskelijaa ja 600 työntekijää päivittäin.

Tervetuloa vapaasti tutustumaan kohteisiin tiistaina 3.5.2022 klo 13-16. Median edustajien kanssa voidaan sopia haastattelu- ja esittelykierros myös erikseen. Lisätietoa: www.healthcampusturku.fi/news/nae-ja-koe-medisiina-d/

Read about the event in English here.

Terveyskampus Turku on merkittävä lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan ja teknologian moniammatillinen osaamiskeskittymä, joka tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia tutkimustoiminnalle, innovaatioille ja yritysyhteistyölle. Terveyskampus Turku -yhteistyössä ovat mukana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Turku Science Park Oy. Osapuolet edistävät tutkimus- ja yhteistyöedellytyksiä, koulutustoimintaa sekä yritys- ja innovaatiotoimintaa. Lisätiedot: www.healthcampusturku.fi

Teksti: Misha Dellinger