Siirry sisältöön

Terveyskampuksen kesäkirje 2022

Ansaittu kesätauko koittaa Terveyskampuksen kansalaisille ja nyt on hyvä makustella mennyttä kevättä ja aikaansaannoksia. Kiitos kaikille Terveyskampuksen toimijoille ja asiantuntijoille yhteistyöstä terveysalan edistämiseksi Turun alueella. Te teette Terveyskampuksen.

Lämpimät kiitokset myös johtoryhmän puolesta.

Kesäterveisin kehittämisjohtaja Leena Setälä

Turkulainen terveysalan ekosysteemityö on saanut huomattavaa näkyvyyttä ja julkisuutta sekä kerännyt hienosti yleisöä yhteisiin tapahtumiin kevään aikana. Tässä muutamia nostoja yhteisistä onnistumisista kevään 2022 osalta:

 • Kansallisen lääkekehityskeskus Oy:n perustamissopimus allekirjoitettiin 4.2.2022. Keskuksen sijoituspaikkana on Turku.
 • HealthHub Finland sai EDIH-statuksen (European Digital Innovation Hub) kesäkuun alussa. Eurooppalaisten yritysten ja julkisten toimijoiden digitalisaatiota edistävää verkostoa koordinoidaan Turku Science Parkista käsin, ja Auria Clinical Informatics edustaa turkulaista osaamista.
 • Arvoperusteisen terveydenhuollon seminaarisarja jatkui vuoden 2022 puolella teemoilla Miten vaikuttavuutta johdetaan? ja Datasta vaikuttavuutta. Terveyskampus toteutti myös seminaarin laboratorioalan kestävästä kehityksestä.
 • Terveyskampus järjesti onnistuneet Sote-digi kohtaamispaikkatapahtumat 23.3. ja 27.4. yhdessä REDISOTE-hankkeen kanssa. Tapahtumaan osallistuneet yritykset saivat suoraa palautetta omasta tuotteestaan kymmeniä asiantuntijoita käsittävältä raadilta.
 • Suomen akatemian rahoittamassa HCT 2.0-hankkeessa järjestettiin Lasten ja nuorten liikunnan osaamiskeskuksen työpaja 21.4. yhdessä LIUKAS ja REDISOTE-hankkeiden kanssa. Työpaja keräsi yhteensä 50 osallistujaa keskustelemaan lasten ja nuorten liikunnan kehittämistarpeista.
 • HCT 2.0-hankkeessa kehitetty terveysalan testialustojen maturiteettimittari saatiin pilotointiin kevään 2022 aikana. Mittari on osoittautunut pilotoinnissa erittäin hyödylliseksi ja antaa myös testialustoille palautetta oman toiminnan kehittämisen paikoista.
 • Turun yliopiston ja VSSHP:n yhteistyössä järjestämä Design ajattelua potilaan parhaaksi -kurssi keräsi keväällä yhteensä 15 sairaanhoitopiirin työntekijää ja lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijaa. Opintojakson aikana tiimit toteuttivat projektityön sairaalalähtöisen haasteen ratkaisemiseksi.
 • Terveyskampus Turku osallistui vahvalla edustuksella kansallisen Testbed -verkoston tapaamiseen Tampereella 12.-13.4.
 • Uudistettu TERTTU-palvelu lanseerattiin 12.4. antamaan tarkempaa informaatiota yhteydenottajan yhteistyötoiveista ja nopeuttamaan oikean yhteistyökumppanin löytymistä Terveyskampuksen organisaatioista.
 • Medisiina D:n avoimet ovet– tapahtuma 3.5. keräsi yli 80 Medisiina D:n toiminasta kiinnostunutta henkilöä tutustumaan eri alojen opiskelijoiden esittelemiin toimintoihin ja teknologioihin.
 • Terveyskampus järjesti Tutkimuksen tuen aamukahvi–tapahtuman 13.5. yhteistyössä Research Suppårt Turku -ryhmittymän kanssa. Tapahtumassa kuultiin INVEST-lippulaivan projektipäällikkö Erika Liljan, Varsinais-Suomen aluevaltuutettu Mari Lahden, Turku Bioimaging tutkimuspäällikkö Pasi Kankaanpään sekä VSSHP:n tutkimusylilääkäri Päivi Rautavan näkemyksiä terveysalan tutkimuksen tukitarpeista ja mahdollisuuksista.
 • True.net -verkoston järjestämä tutkijoiden Horizon Europe Cancer Hub -tapaaminen 17.5. Medisiina D:ssä keräsi yhteensä 14 alan huippututkijaa eri organisaatioista.
 • Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri järjestivät Medisiina D:ssä suuronnettomuusharjoituksen 18.5. osallistaen suuren määrän eri alojen opiskelijoita, opettajia ja pelastusalan ammattilaisia kuvitteellisen diskopalon pelastustoimiin.
 • Terveyskampus on edustettuna HIMSS-tapahtumassa kesäkuussa.
 • HCT 2.0 -hankkeen video julkaistiin 15.6.2022

Terveyskampus on lisäksi seurannut tiiviisti hyvinvointialueen valmistelua ja ollut mukana laajalla rintamalla vaikuttamassa hyvinvointialueen TKKI-kokonaisuuden suunnitteluun. Terveyskampuksen osapuolten edustama terveysalan TKKI-toiminta on olennaisessa roolissa tukemassa hyvinvointialueen tavoitteita tutkittuun tietoon perustuvasta, laadukkaasta ja vaikuttavasta sote-palvelusta.

Save the date: Tiistaina 22.11.2022 iltapäivällä järjestetään Terveyskampuksen yhteistapahtuma kampuskansalaisille ja sidosryhmille. Myös Teknologiakampus ja Kulttuurikampus ovat mukana tapahtumassa. Varaa jo nyt aika kalenteriisi ja tule kuulemaan uusimmat kampuskuulumiset ja kohtaamaan muita kampusten toimijoita!